Kotimies Palvelukodit

Asukkaat ja hoito

Kodit ovat eri ikäisille ja -sairauksia sairastaville asiakasryhmille. Kun ei enään selviydytä omissa kodeissa  hoitojen
hankaluuden, -runsauden, liikkumisen vaikeuden tai esteellisyyden takia. Turvattomuus luo halun ryhmäkotiin myös. Pyörätuoli tai rollaattori eivät ole esteenä Kotimiehen asukkaaksi.

Kotimies, asumispalvelun ryhmäkoti ottaa uuden asukkaan alun alkaen "meidän perhe" yhteisön tiiviiksi jäseneksi.

Läheisen Terveysaseman lääkäri toimii kodin asukkaiden omalääkärinä.  Jokaiselle asukkaalle on nimetty "omahoitaja".

Asukkaalle laaditaan yksilöllinen palvelu- ja hoitosuunnitelma joka tarkistetaan vuosittain.

Kotimies palvelukodit ovat laatineet asiakasmaksut -nimisen teoksen josta tarkkaan selviää palvelun sisältö, maksut ja toiminta erityistilanteissa sekä palvelujen valinnaisuus.

Kotimies palvelukoti pyrkii asukkaiden aktivisuuden säilymiseen ja lisääntymiseen.

Kodissa käy Verkon-vapaaehtoisia jotka vievät asukkaita ulos ja Verkon toimipisteeseen kahville ja tapaamaan muita ikäihmisiä. Teatterit ja taidenäyttelyt kuuluvat myös Verkon toimintaan ja henkilökohtaiset tapaamiset ja keskustelut asukkaan kanssa. Kesäisin Kotimies hankkii opiskelijan päivittäisiin ulkoilutuksiin. Hoitokodin omalle isolla parvekkeelle on myös helppo ulkoilla. Kasvatamme parvekkeella kukkia ja yrttejä, päiväkahvit juomme siellä mahdollisimman usein. Keväällä toukokuussa pidämme omaisten kevätjuhlat ja parveke kunnostetaan siksi ja tuodaan grilli makkaran paistoon.

Viikottaiset asukaskokoukset,  eri teemaisina ovat tärkeitä sosiaalisia tapahtumia. Hopekallion palvelujen talossa toimii FysioCentter kuntoutusosasto. Siellä asukas saa halutessaan ohjattua, osittain Kelan maksamaa, kuntosali harjoittelua. Kuntosaliryhmämme kokoontuvat 1- 2 kertaa viikossa. 

Kesäisin, Kotimiehestä lähdetään päiväretkille.  Perillä syödään ja nautitaan yhdessäolosta. Perinteisiä kohteita on jo vuosia ollut Viikinsaari ja Antaverkan Koivupuisto.

Hoitokodin kaupunki- ja maaseutu kiertoajeluille lähdemme kesäisin extempore, pienen ryhmän kanssa . Katsellaan ja muistellaan tuttuja paikkoja ja ihmetellään muutoksia.  


Hoitajat

Hoitajat ovat koulutuksen saaneita sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Työvuorot jakautuvat aamu- ja iltavuoroon. Hoitajat ovat hoitokodissa läsnä klo 7- 22 viikon jokaisena päivänä.

Yöaikaisen turvan antaa turvapuhelin ja omat hälytysrannekkeet. Hämeen Ensiapupalvelu on huolihtunut päivystyksestä elokuusta 2017 alkaen..

Hoitajat huolehtivat että asukas saa kaiken tarvitsemansa hoidon ja hoivan sekä heille kuuluvat  taloudelliset etuudet. ( Esim.Kela)

Ateriat

Syyskuusta 2017 alkaen olemme  hankkineet lounaat ja päivälliset alakerran ruokala-ravintolasta.

Ruokailut: Aamiainen klo 7:30 - 9:30 joustava-aikaisesti, lounas klo 12:00, päiväkahvi klo 14:00, päivällinen klo 17:00 ja iltapala klo 20:30. 


Tilat

Hoitokodit on sisustettu kodinomaisiksi ja viihtyisiksi. Asukkaalla on oma huone jonka hän saa kalustaa ja sisustaan haluamallaan tavalla. Hän voi tuoda huoneeseensa oman television ja kahvinkeittimen ym. Asuakas voi myös valita Kotimiehen kalusteet joista emme peri vuokraa.  Huoneen saa lukkoon ja avain on asukkaalla itsellään. Jokaisessa asuinhuoneessa on oma inva-mitoitettu saniteettitila.

Asukkaalla on  käytössä myös kaikki yhteiset tilat kuten ruokasali, olohuone, iso parvekepatio, sauna, kodinhoitohuone ja tarvittaessa 2-3 neliön verkkokoppi.

Kodissa saunotaan viikoittain. Pesuapu ja saunatarpeet toimessa mukana.  Pyörätuoli tai rollaattori ei ole löylyjen esteenä. 

Hoitokodin tilat ovat esteettömät, avarat ja varustettu nykyaikaisin turvalaittein. ( Esim.Sprinklaus)


Omaiset

Omaisiin / Läheisiin Kotimies pitää tiivistä yhteyttä. Palautekyselyt sekä omaisten, asukkaiden ja hoitajien yhteiset Kevät- ja Joulujuhlat järjestetään vuosittain. Omaisia tuetaan asukkaan tapaamisiin ja vierailuihin. Heille kerrotaan ja annetaan Omaisen Opas teos, joka tutustuttaa Validaatio menetelmään, mitä hoitokoti käyttää dementoituneen asukkaan hoidossa ja kohtaamisessa.

Tapahtuu hoitokodissa